fi en sv

Jäseneksi

Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä taiteilijoita, jotka käyttävät kuvataiteen kenttään luettavissa teoksissaan taideteollisen taiteen perinteisiin pohjautuvaa materiaalipohjaista ilmaisua konkreettisena tai käsitteellisenä lähtökohtana. Valintaan vaikuttavina tekijöinä arvioidaan mm. taidekoulutus, taiteellinen toiminta suhteutettuna ammatti-ikään: näytekuvat (portfolio) ja sanallinen kuvaus hakijan taiteesta, taidekoulutus, näyttelytoiminta, apurahat ja palkinnot, kokoelmat ja julkiset teokset, muu toiminta taiteilijana.

Taiteilijat O ry on Ornamon jäsenyhdistys. Ornamon sääntöjen mukaan jäsenyhdistysten kaikkien jäsenten tulee kuulua myös Ornamoon henkilöjäseninä. Ornamon sähköisen jäsenhakukaavakkeen voit täyttää Ornamon sivuilla.

Voit hakea Taiteilijat O:n jäsenyyttä lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen taiteilijat.o.ry@gmail.com.

Jäsenhakemuksessa on suositeltavaa kertoa miksi hakee yhdistyksen jäsenyyttä. Hakemukseen liitetään taiteilijan työskentelyä monipuolisesti tekstein ja kuvin esittelevä portfolio sekä ansioluettelo.

Taiteilijat O ry:n hallitus käsittelee saapuneet jäsenhakemukset kokouksissaan. Jäsenhakemuksia käsitellään läpi vuoden paitsi kesäisin, jolloin hallitus ei kokoonnu.

Jäsenkriteereistä:

Valinnan perusteita, joiden yhteispaino vaikuttaa jäseneksi hyväksymiseen:

• taiteilijaportfolio
  • sanallinen kuvaus hakijan taiteesta (Artist statement)
  • taidekoulutus

• näyttelytoiminta:
    • yksityisnäyttelyt
    • ryhmänäyttelyt
    • valtakunnallisesti merkittävät jurytetyt näyttelyt
    • merkittävät ulkomaiset jurytetyt näyttelyt
    • kutsunäyttelyt
  • apurahat ja palkinnot