Taiteilijat O
fi en sv

TAITEILIJAT O ry

Hallitus 2019

Tero Annanolli TaM puheenjohtaja

Hallitustyöskentelystä: Haluan, että Taiteilijat O merkitys Ornamossa vahvistuu taiteen, yhteistyön, osallistavuuden, jäsenten aktiivisuuden ja merkityksellisten kokouksien avulla. Odotan, että näillä toimilla se näkyy myös uusissa jäsenluvuissa!

lisää Teron taiteellisesta työskentelystä www.annanolli.com

Tero Annanolli IMG_0278.jpg

Reetta Hiltunen TaM varapuheenjohtaja

Helsingissä toimiva kuvataiteilija/ taidegraafikko.

Taiteellinen työskentelyni keskittyy visualiseen taiteeseen, grafiikkaan sekä painokuviointeihin tekstiileissä. Opintoja Kuvataideakatemiassa (TaM), Lontoossa, MDX (BA in Fine Arts) sekä New York:ssa SVA. Taideteoksiani on ollut esillä kansainvälisesti, joista ansainnut myös palkintoja. Kokoelmissa Euroopassa ja Amerikassa.  

kotisivut: reettahiltunen.com

Annukka Mikkola

-

Anna Hackman

Ju längre tid jag har spenderat på denna jord, så inser jag vilken fantastisk plats detta är.

Allting fungerar som en vacker harmonisk helhet, där allt är synkroniserat och anpassat för fortlevnad och balans. Mänskans påverkan har radikalt stört denna balans, och fortsätter med rasande fart att förstöra och förgöra istället för att anpassa sig till den naturliga helheten.

Så, allt mer har jag kommit till, att genom mina arbeten försöka ge mitt bidrag till debatten kring naturen. Jag tror att om vi vidgar vårt mänskliga perspektiv kan vi både förstå och agera på ett mera livsuppbyggande sätt.

 

Piia Lieste

-

Heidi Aulikki Puumalainen

taiteilija, muotoilija, TaM

Heidi Aulikki työstää pääsääntöisesti keramiikkaa työhuoneellaan Helsingin sydämessä Ullanlinnassa. Thought Bubbles -teossarja on hankittu Valtion taideteostoimikunnan kokoelmiin.

kotisivut: heidiaulikki.com

heidiaulikki

Laura Pehkonen

kuva- ja keramiikkataiteilija, TaM

Työskentelyni keskiössä on tällä hetkellä uniikki keramiikka, sen erilaiset pintakoristelutekniikat ja niiden yhdistely. Maalaan myös paljon erilaisin sekatekniikoin paperille. Materiaalista tai tekniikasta riippumatta teoksilleni ominaista on vahvat värit ja kontrastit sekä kokeilunhalu ja leikkisyys.

Laura-Pehkonen-c-miikkapirinen-8250.jpg

Työryhmien yhteystietoja on projektien yhteydestä

Yhteystiedot

Taiteilijat O ry

Annankatu 16 B 35-36
00120 Helsinki

taiteilijat.o.ry (at) gmail.com
info (at) artists-o.fi

Säännöt

Taiteilijat O ry:n uudet säännöt (pdf) on hyväksytty vuonna 2018.

 

Taiteilijat O ry, Konstnärerna O rf on vuonna 2006 perustettu taideteollisen alan kuvataiteilijoiden ammatillinen ja valtakunnallinen taiteilijajärjestö. Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä kuvataiteilijoita, jotka teoksissaan käyttävät materiaalipohjaista ilmaisua ja joiden taiteessa taideteollisuuden perinteet ovat konkreettisina tai käsitteellisinä lähtökohtina. Tällä hetkellä yhdistyksellä on noin 150 jäsentä.

Järjestön tarkoituksena on edistää ja kehittää taideteollisten alojen nykytaidetta ja vahvistaa sen asemaa taiteen monimuotoisessa kentässä. Visuaalisen kulttuurin alueella taiteiden väliset rajat ovat menettäneet merkitystään käsitteellisen sisällön korostuessa. Tämän päivän tekstiili- ja keramiikkataide ovat kuvataidetta siinä, missä maalaustaide tai kuvanveistokin. Taideteollisten alojen kuvataiteella ei ole tarkkarajaista määritelmää. Laajimpina ja tunnetuimpina alueina lienevät tekstiili-, keramiikka- ja muu materiaalipohjainen taide. Niiden lisäksi joukkoon voidaan lukea mm. nykykorutaide, käsitteelliseen sisältöön pohjaava kokeellinen muotoilu sekä wearable art -­tyyppinen pukutaide.

Järjestön tarkoituksena on edistää ja kehittää taideteollisten alojen nykytaidetta ja vahvistaa sen asemaa taiteen monimuotoisessa kentässä. Taiteilijat O ry:n toiminta painottuu taiteilijana toimimisen ammatillisten edellytysten kehittämiseen. Alan taiteen tunnettavuutta pyritään edistämään mm. näyttelyitä ja tapahtumia järjestämällä paitsi oman alan sisällä myös vuoropuhelussa muiden kuvataiteen osa-alueiden taiteilijoiden kanssa.

Taiteilijat O ry on jäsenenä Ornamo ry:ssä. Taiteilijat O ry:n tavoitteena on muodostaa linkki Ornamon ja Suomen Taiteilijaseuran välille.